K+F potenciál a térségben

A térség kutatás-fejlesztési, innovációs tevékenységének elérhetőségét, hozzáférhetőségét meghatározzák a hazai innovációs szervezetek, valamint az üzleti- és oktatási szervezetek megléte is. A térségben található innovációs szervezetekről itt találhat bővebb információt: http://www.nih.gov.hu/hazai-innovacios-szervezetek, illetve látogasson el a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség honlapjára: http://www.ddriu.hu/htmls/.

Mindezek mellett a térségről, tágabb értelembe véve a Dél-Dunántúli régióról elmondható, hogy Magyarország egyik szellemi központja. Budapest és vonzáskörzete után a lakosság számához viszonyítva itt tanulnak a legtöbben felsőoktatási intézményekben – a Kaposvári Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen. Ugyancsak a térség K+F tevékenységét támogatja az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Regionális Kutatások Intézetének Dunántúli Tudományos Osztálya, amely Pécsett működik.

A térségben működő, főként nemzetközi vállalatok végeznek leginkább innovációs tevékenységet, gyakran egyetemekkel együttműködve.

A régióra vonatkozó hosszú távú fejlesztési koncepciót itt olvashatja: http://www.som-onkorm.hu/static/files/Megyei_teruletfejlesztesi_14-20/SMTfK_20140115.pdf

Amennyiben a Marcali Ipari Parkba település feltétele a régióban folyó K+F tevékenységhez történő kapcsolódás, keressen minket elérhetőségeinken, hogy segíthessünk.