Infrastruktúra

A Marcali Ipari Park Marcali várostól 1,3 km-re déli irányba, a 68. számú főút két oldalán fekszik Marcali külterületén. Marcali Budapesttől kb. 180 km-re, Somogy megyében, a Balaton délnyugati sarkától 12 km-re délre található. Az autópálya közelsége miatt gyorsan megközelíthető Budapestről, illetve elhelyezkedése miatt Dél- és Nyugat-Európa könnyen elérhető. Jelenleg folynak a 68-as út Marcalit elkerülő szakaszának tervezési és előkészítési munkái. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a Hrsz:0406/1, jelenleg még rét művelési ágban lévő ingatlanunk É-sarkánál haladna el, ezzel közvetlen főút kapcsolat alakulna ki a valamennyi 0406 hrsz. telekkel is. Amennyiben ilyen irányú igény jelentkezne, keressen minket elérhetőségeinken, mert az ezzel kapcsolatos dokumentumokat be tudjuk szerezni. A régió infrastrukturális fejlettségét jelzi, hogy számos nagy vállalat működik, illetve székel a Dél-Dunántúlon, mint például a Kaposváron székelő Kométa 99 Zrt., vagy a Marcaliba települt Ziehl Abbeg Kft., Industrie Elektrik Kft., a Videoton és a nemzetközileg is elismert bőrkárpit specialista NOA Kft. 

LÉGI, VASÚTI ÉS KÖZÚTI INFRASTRUKTÚRA
A sármelléki reptértől Marcali kb. 27 km-re fekszik, az elindult fejlesztéseknek megfelelően Sármellék ma Magyarország második legnagyobb 24 órán át vámkapuként is működő reptere. A Marcali Ipari Park Zrt. területének egy jelentős (42 ha) része határos a Balatonkeresztúr-Somogyszob vasútvonallal. A kapcsolódó iparvágányok kiépítése, erre vonatkozó igény esetén, külön fejlesztés keretében természetesen megvalósítható, rövid időn belül kiépíthető.

KÖZMŰ
Víz, csatorna: 

A teljes területen már kiépítésére került a víz, szennyvíz, gerincvezeték rendszer, amely része a városi hálózatnak és természetesen rendelkezik az összes szükséges engedéllyel. Vízszolgáltató neve és címe: Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., 8600 Siófok, Tanácsház u. 7.

Jelenlegi kapacitás (m3/nap):  875 m3/nap
Maximális kapacitás (m3/nap):  875 m3/nap
A kapacitás igény szerint bővíthető?  nem
Víz közműfejlesztési hozzájárulás (Ft/m3): van 
Csatorna közműfejlesztési hozzájárulás (Ft/m3): van 
Külön tűzivíz van? nincs 
A park rendelkezik önálló víztisztító rendszerrel? nem 
















A közműfejlesztési hozzájárulás mértékéről a szolgáltatóval kell megegyezni. A DRV Marcali Üzemvezetőség elérhetősége: http://www.drv.hu/drv/drv.news.page?nodeid=667

Villamos energia:

A terület részben ellátott 2 db 22/0,4 kV 630 kVA-es transzformátorral. Amennyiben az ott rendelkezésre álló transzformátor teljesítmény nem elégséges, akkor a meglévő 22 kV-os légvezetékről természetesen jelentősen bővíthető! Villamos energia szolgáltató cég neve és címe: E-ON Dél-dunántúli Áramszolgáltató Zrt. 8800. Nagykanizsa, Király u. 1

Jelenlegi kapacitás (MW):  
Maximális kapacitás (MW):  
A kapacitás igény szerint bővíthető? igen
Transzformátor állomás van az ipari park területén? igen
Bekötési távolság (m): a területhatáron
Közműfejlesztési hozzájárulás (Ft/MW): van














Költségmegosztás esetén a befektetőre eső hányad (%): jelenlegi jogszabályok érvényesek a költségmegosztásra. A közműfejlesztési hozzájárulás mértékéről a szolgáltatóval kell megegyezni! 

Földgáz: 

A Marcali város és környéke az E-ON csoport szolgáltatási területéhez tartozik. A Marcali - Mesztegnyő D160 PE, nagyközép nyomású (Pü-6 bar) földgáz távvezeték párhuzamosan halad a Hrsz.:0406/ 1, 0406/4, 0406/5 és vasút közötti területekkel és fordul el a 0406/ 6 Hrsz.- útnál és halad végig a 0421/3 (Gesztenyés dűlő) úton. Az igény szerinti csatlakozási pontok létesítése a konkrét projektek ismeretében, a szükséges teljesítmény adatok igénybejelentetése után kezdődhetnek meg. A gázellátás pontos műszaki- és gazdaságossági feltételeiről a konkrét gázigény bejelentés után tud a szolgáltató nyilatkozni. Az igénybejelentéssel kapcsolatosan az E-ON Közép-dunántúli Gázszolgáltató Zrt.-t (8800 Nagykanizsa, Zrínyi u. 32.) kell keresni. A szükséges földalatti hálózat szabvány szerinti kiépítéséhez a közlekedési- és közműsáv rendelkezésre áll.

Jelenlegi kapacitás (m3/h): 1150 m3/h
Maximális kapacitás (m3/h): 1150 m3/h
A kapacitás igény szerint bővíthető? nem
Bekötési távolság (m): a területhatáron
Közműfejlesztési hozzájárulás (Ft/m3/h): van
Költségmegosztás esetén a befektetőre eső hányad (%):  














A közműfejlesztési hozzájárulás mértékéről és feltételeiről a szolgáltatóval kell megegyezni!